Tisztelt vásárlóink!
A 2020.07.01-én életbelépő változások miatt a belföldi adószámmal rendelkezők (cégek, egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező magánszemélyek, alapítványok, egyesületek, stb.) számára kiállított valamennyi számla adattartalmát be kell küldeni a NAV-nak, az áfatartamtól függetlenül. Ezért kérjük ha ön rendelkezik adószámmal (nem azonos a magánszemélyek adóazonosítójával) a megrendelésen  minden esetben tüntesse fel! Ennek hiányában nem áll módunkban számlát kiállítani, így a megrendelést sem tudjuk teljesíteni. 

Termék részletek


Csigalassúsággal

Csigalassúsággal

-25%
Termék ára
1 700 Ft
Akció: 1 275 Ft
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Bujdosó Alpár neve összefonódott a Magyar Műhellyel. Évtizedek óta a Magyar Műhely bécsi szerkesztője.
Vizuális költő – jellemezhetjük röviden. De ha grafikusnak nevezzük, akkor is ponto-sak vagyunk. Nemcsak a Magyar Műhelynél megjelent köteteiben (Zárt világ, 1972; 1 és 2 között az Erzsébet hídon – szövegmontázs – 1980; Irreverzibilia zeneon – vers és képvers – 1985; Vetített irodalom, 1993; Avantgárd /és/ irodalomelmélet, 2000), de kiállításon is láthat-tuk/ták/ alkotásait: Utrecht, Budapest.
Meglehetősen kiforrott, kiteljesedett alkotói pályája csak szűk – mondhatnánk: szakmai – körben ismeretes itthon. Bár követői voltak/vannak. Új kötetével – lényegében 1993 és 1998 között készült alkotásaival – szeretne itt is porondra lépni. Jól komponált, dinamikus kötet ez. Az első része vizuális költészet, érdekes, szellemes, meghökkentő képszövegei és szövegképei mögött gondolati mélység, sűrűség rejlik. A másik része tanulmány, persze olyan Bujdosó-féle tanulmányok; aforisztikus, olykor groteszk okfejtések rólunk, sorsunkról, s ami számára oly fontos: a szöveg szerepéről a vizuális irodalomban – vagyis annak elméleti fel-térképezése, amit maga is művel.
Bujdosónak meggyőződése, hogy „halálában is lüktet az írás”, még akkor is, ha olykor úgy érzi: „faragott homokra írom képeimet”.
Szerző
Bujdosó Alpár
Cím
Csigalassúsággal
Kiadás időpontja
2002
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
144