Tisztelt vásárlóink!
A 2020.07.01-én életbelépő változások miatt a belföldi adószámmal rendelkezők (cégek, egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező magánszemélyek, alapítványok, egyesületek, stb.) számára kiállított valamennyi számla adattartalmát be kell küldeni a NAV-nak, az áfatartamtól függetlenül. Ezért kérjük ha ön rendelkezik adószámmal (nem azonos a magánszemélyek adóazonosítójával) a megrendelésen  minden esetben tüntesse fel! Ennek hiányában nem áll módunkban számlát kiállítani, így a megrendelést sem tudjuk teljesíteni. 

Termék részletek


Ady Endre összes versei IV.

Ady Endre összes versei IV.

Státusz
NEM KAPHATÓ    
Termék ára
3 700 Ft
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Ady Endre életművének 27 kötetre tervezett kritikai kiadássorozatából eddig 16 kötet jelent meg. A publicisztika közreadása – 11 kötetben – befejeződött, s megjelent eddig 3 kötet a versekből. Párhuzamosan a versekkel megindult a levelek – 6 kötetre tervezett – sorozata is. Ennek első két kötete már szintén napvilágot látott. Készül a novellák kiadásának első kötete is.
Folytatódik a versek feldolgozása, sajtó alá rendezése. A IV. kötet két év – 1908 és 1909 – termését adja közre. A szigorú időrendet követő szerkezetben 114, illetve 108 vers található a korábbi kötetekben megismert, megszokott jegyzetapparátus kíséretében. A kritikai kiadás ugyan megszünteti a költő kötet-, illetve ciklusos építkezését, de a két évre eső kö-teteket a kiadástörténeti részben feldolgozza. Így számot ad Az Illés szekerén és a Szeretném, ha szeretnének c. verseskönyvek megjelenéséről, kritikai fogadtatásáról, s feldolgozza az eb-ben az időben megjelent két antológia (A Holnap, A Holnap új versei) Adyra vonatkozó re-cepcióját.
Sorozatcím
Ady Endre összes művei
Szerző
N. Pál József, Janzer Frigyes, Négyei Sz. Noémi
Cím
Ady Endre összes versei IV.
Alcím
1908-1909
ISBN
9789634464037
Kiadó
Argumentum Kiadó
Kiadás időpontja
2006
Kötés
keménytáblás
Oldalszám
632+16
Formátum
A/5.