Tisztelt vásárlóink!
A 2020.07.01-én életbelépő változások miatt a belföldi adószámmal rendelkezők (cégek, egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező magánszemélyek, alapítványok, egyesületek, stb.) számára kiállított valamennyi számla adattartalmát be kell küldeni a NAV-nak, az áfatartamtól függetlenül. Ezért kérjük ha ön rendelkezik adószámmal (nem azonos a magánszemélyek adóazonosítójával) a megrendelésen  minden esetben tüntesse fel! Ennek hiányában nem áll módunkban számlát kiállítani, így a megrendelést sem tudjuk teljesíteni. 

Termék részletek


A Budapesti Ujságírók Egyesülete Almanachja. 1909.

A Budapesti Ujságírók Egyesülete Almanachja. 1909.

-25%
Termék ára
4 900 Ft
Akció: 3 675 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Az 1909. évi Almanach szerkesztőinek célja az volt, „hogy akta gyűjteményét” állítsák össze „azoknak a felfogásoknak, melyek tendencziájukhoz és állapotukhoz képest a mai társadalmi és irodalmi világnézet háborus mozgalmainak kétféle visszatükrözői”. A legújabb irodalom körül című fejezetben többek közt Ady Endre, Ignotus, Schöpflin Aladár, Hatvany Lajos, illetve Beöthy Zsolt, Herczeg Ferenc, Rákosi Jenő és Szabolcska Mihály, A nemzetköziség körül címűben pedig Jászi Oszkár, Kunfi Zsigmond, Szabó Ervin, illetve Berzeviczy Albert, Huszár Károly és Prohászka Ottokár szólaltak meg. E két egység képezi tulajdonképpen az Almanach gerincét, s teszi minden más (1905 és 1917 közt megjelenő) évkönyv között irodalomtörténeti szempontból kiemelkedő jelentőségűvé, ezért – a megjelenés időrendjét megbontva – nyitjuk ezzel a kötettel a sorozat kiadását.
A Budapesti Újságírók Egyesületének Almanachjai a mai kutatók számára a századelő író- és újságíró-társadalmára, illetve működésére vonatkozó felbecsülhetetlen értékű adattárak. Az újrakiadással az Országos Széchényi Könyvtár és az Argumentum Kiadó elsősorban a 20. század elejének társadalom-, sajtó- és irodalomtörténeti kutatásaihoz kíván hozzájárulni, a kötetek anyaga azonban – reményeink szerint – a „művelt olvasóközönség” érdeklődésére is számot tart.
Sorozatcím
A Budapesti Ujságírók Egyesülete Almanachja
Cím
A Budapesti Ujságírók Egyesülete Almanachja. 1909.
Kiadó
Argumentum – Országos Széchényi Könyvtár
Kiadás időpontja
2016.07.25
Kötés
keménytáblás
Oldalszám
540
Formátum
A/4.