Tisztelt vásárlóink!
A 2020.07.01-én életbelépő változások miatt a belföldi adószámmal rendelkezők (cégek, egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező magánszemélyek, alapítványok, egyesületek, stb.) számára kiállított valamennyi számla adattartalmát be kell küldeni a NAV-nak, az áfatartamtól függetlenül. Ezért kérjük ha ön rendelkezik adószámmal (nem azonos a magánszemélyek adóazonosítójával) a megrendelésen  minden esetben tüntesse fel! Ennek hiányában nem áll módunkban számlát kiállítani, így a megrendelést sem tudjuk teljesíteni. 

Termék részletek


A regény nyelvei

A regény nyelvei

-25%
Termék ára
2 600 Ft
Akció: 1 950 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
A Veszprémi Egyetem magyar irodalomtudományi tanszéke 2003. november 20–22-én adott otthont annak a tudományos tanácskozásnak, amely a különböző modern regényelméletek kérdésfeltevéseire reflektált az európai és a magyar regényirodalom néhány alkotásának tükrében. A jelen kötetben közölt előadások egy része pusztán elméleti jellegű (Henry James műveinek regényelméleti tanulságai, a 20. századi magyar önéletírás egy lehetséges olvasásmódja, retorika és narrativitás Paul de Man irodalomelméletében stb.), más részük viszont konkrét elemzéseket nyújt (a goncsarovi regények, a Jadviga párnája flaubert-i olvasatban vagy pl. a tudat nyelvi alakzatai Németh Lászlónál). A tanulmánygyűjteményt Kamarás István olvasásszociológiai írása zárja, mely a különböző regényolvasatokkal foglalkozik a hatvanas-hetvenes évek és az ezredforduló irodalmi élményvilágában. Elsősorban a szakmai közönség érdeklődésére számíthat.
Sorozatcím
Diszkurzívák
Cím
A regény nyelvei
Alcím
Tanulmányok; Az első veszprémi regénykollokvium; Veszprémi Egyetem Magyar Irodalomtudományi Tanszék 2003. november 20–22.
ISBN
9789634463399
Kiadó
Argumentum Kiadó
Kiadás időpontja
2005
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
378
Formátum
B/5.