Tisztelt vásárlóink!
A 2020.07.01-én életbelépő változások miatt a belföldi adószámmal rendelkezők (cégek, egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező magánszemélyek, alapítványok, egyesületek, stb.) számára kiállított valamennyi számla adattartalmát be kell küldeni a NAV-nak, az áfatartamtól függetlenül. Ezért kérjük ha ön rendelkezik adószámmal (nem azonos a magánszemélyek adóazonosítójával) a megrendelésen  minden esetben tüntesse fel! Ennek hiányában nem áll módunkban számlát kiállítani, így a megrendelést sem tudjuk teljesíteni. 

Termék részletek


Új klasszicizmus felé...

Új klasszicizmus felé...

Státusz
NEM KAPHATÓ    
Termék ára
2 200 Ft
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
A kötet a szenvedélyes Babits-kutató, Sipos Lajos irodalomtörténész Babits-tanulmányainak könyvbe szerkesztett gyűjteménye. A kötet mottójaként emelhető ki Babits 1925-ben írt (e kötet címével azonos) tanulmányából a következő rész: „Klasszikus művészet! Teljes, elfogulatlan, a Kor érzelmeivel és irányaival nem törődő alkotások: s mégis azok, amelyekre szüksége van a Kornak: amelyek erősítik az Életet!”
Egy, könyvének alanyát bemutató írás után három ciklusban sorakoznak a gazdag életműről készült, műfajilag elkülönülő elemzések. A Versmodellek és a költői pálya c. részben azt vizsgálja a szerző, miként újította meg a századelő költészetét Babits és a Nyugat nemzedéke. Verselemzései között találjuk a Zrínyi Velencében, az Esti kérdés, A könnytelenek könnyei, A gyémántszóró asszony, a Balázsolás, illetve a Jónás imája c. költeményeket. A Prózaformák c. ciklus a prózaíró Babitsot mutatja be, részletesebben a novellistáról, illetve a Timár Virgil fia c. regény szövegalkotásáról ír. S végül az utolsó rész: Levél, szöveg, alkotás. Itt elsősorban Babits levelezésével foglalkozik, a levél mint műfaj, illetve mint a belőle kirajzolódó irodalomtörténet izgatja Sipos Lajost.
Sorozatcím
Babits kiskönyvtár
Szerző
Sipos Lajos
Cím
Új klasszicizmus felé...
ISBN
9789634462415
Kiadó
Argumentum Kiadó
Kiadás időpontja
2002
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
256
Formátum
A/5.