Ügyfélszolgálat

 Munkatársunk, Ambrus Dorka várja a kérdéseket az alábbi elérhetőségen:

webshop@argumentum.net

Termék részletek


Wer mag wohl die junge, schwarzaugige Dame seyn?

Wer mag wohl die junge, schwarzaugige Dame seyn?

Státusz
NEM KAPHATÓ    
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
A tanulmánykötet a régió német tanszékeinek diákjai és oktatói, az egyes németországi kutatóhelyek, valamint a magyar–német kapcsolatok iránt érdeklődő hungarológusok részéről megfogalmazott igénynek tesz eleget: korszerű és színvonalas tanulmánykötetekben kell felmérni a Kárpát-medence eddig elhanyagolt német kultúráját, és be kell építeni ezt a sajátos jelenséget mind a német, mind pedig a helyi nemzeti kultúrák és irodalmak rendszerébe. A fiatal germanisták konferenciájának eredményeképp létrejött kötet módszeresen végigveszi a Kárpát-medence német nyelvű irodalmainak megközelítési problémáit, regionális tagozódását, a többségi irodalmakhoz (magyar, román, szlovák stb.) való viszonyát, valamint áttekinti az esztétikai ítélethozatal mechanizmusát, amely azért nehéz kérdése ennek a filológiának, mert eltérő érdekrendszerek és kultúrák metszéspontjában áll a tárgyául szolgáló kisebbségi irodalom. A kötet a legjelentősebb alkotókat mint paradigmatikus jelenségeket tárgyalja, és végül elméleti következtetéseket von le a modern regionális irodalomtörténet-írás számára.
A kiadvány magas tudományos igényességgel készült, így kitűnően alkalmazható az egyetemi oktatásban és a tudományos tájékozó-dásban.
Cím
Wer mag wohl die junge, schwarzaugige Dame seyn?
Alcím
Zuordnungsfragen, Darstellungsprinzipien, Bewertungskriterien der detsch(sprachig)en Literatur in Ostmittel- un Südosteuropa
Kiadás időpontja
2002
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
192