Tisztelt vásárlóink!
A 2020.07.01-én életbelépő változások miatt a belföldi adószámmal rendelkezők (cégek, egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező magánszemélyek, alapítványok, egyesületek, stb.) számára kiállított valamennyi számla adattartalmát be kell küldeni a NAV-nak, az áfatartamtól függetlenül. Ezért kérjük ha ön rendelkezik adószámmal (nem azonos a magánszemélyek adóazonosítójával) a megrendelésen  minden esetben tüntesse fel! Ennek hiányában nem áll módunkban számlát kiállítani, így a megrendelést sem tudjuk teljesíteni. 

Termék részletek


Zrínyi-szótár

Zrínyi-szótár

Státusz
NEM KAPHATÓ    
-25%
Termék ára
5 500 Ft
Akció: 4 125 Ft
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Zrínyi Miklósnak eddig nem volt szerencséje az utókor textológusaival: a művei kritikai kiadására irányuló igyekezet többször is kudarcba fulladt. Beke József Zrínyi-szótára azonban megteremtette a kellő ala-pozást a kritikai munkálatokhoz.
Ha csupán a magyar nyelvtörténeti kutatás szempontjából tekintjük a szótár jelentőségét, akkor bízvást lehet állítani, hogy a magyar írói szótárak sorának gyarapítására aligha lehetett volna alkalmasabb életművet találni, mint amilyen Zrínyi Miklósé. Közismert, hogy a 17. század magyar nyelve eléggé kimaradt történeti nyelvészetünk érdeklődési köréből. S amikor e hiányok pótlásának sorában megjelenik egy olyan feldolgozás, amely a századnak irodalmi és nyelvi szempontból egyaránt kiemelkedő alkotóját írói szótár tükrében állítja elénk, ez Benkő Loránd megítélése szerint „valóságos telitalálatnak minősíthető”. Zrínyi Miklós személyisége, életműve számos értékkel rendelkezik: „igen széleskörű általános műveltsége, amely az élet különféle területeit átfogta: a főúri-udvari életét, a politikáét, a hadművelését, a gazdaságét, az irodalomét, a művészetekét. Továbbá a népi életnek, a hagyományoknak, gondolkodásmódnak, szokásoknak az ismerete, különösen magyar és horvát népi viszonylatokban: ugyan-akkor a másik oldalon a nyugati, főként német és olasz kultúrában való jártassága..., több magyar nyelvi réteg ismerete..., nagyon tág idegennyelv-tudása...” S persze mindez számos műfajban teljesedett ki Zrínyi életművében: líra, epika, próza, vitairat, szakmai fejtegetés, levelezés stb.
Cím
Zrínyi-szótár
Alcím
Zrínyi Miklós életművének magyar szókészlete
ISBN
9789634462705
Kiadó
Argumentum Kiadó
Kiadás időpontja
2004
Kötés
keménytáblás
Oldalszám
948