Szűrés
Recenzió
Termék részletek


A Budapesti Újságírók Egyesülete Almanachja. 1908.

A Budapesti Újságírók Egyesülete Almanachja. 1908.

Termék ára
4 900 Ft
Termék kosárba helyezése
Nincs raktáron
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről

Az 1907-es esztendőt, melynek krónikáját most kezünkbe vehetjük, csendesebb idők, kevésbé zajos történések jellemezték, ám mégis izgalmas lehet a mai olvasó számára, aki annak tudatában olvashatja e gyűjteményt, hogy ezek az események és gondolatok előzték meg az irodalomtörténeti szempontból nagy horderejű 1908-as évet.

Az ez évi Almanach A Magyar Bohémvilág címet kapta, alcíme: Irókról, ujságirókról, szinészekről, poétákról, zenészekről, festőkről, szobrászokról stb. A kötet a címéhez híven tematikus blokkokon át vezeti be az olvasót az újságírás és az újságírólét, sőt a művészvilág kulisszái mögé, a korabeli hírlapirodalom neves alakjainak közreműködésével. A szövegek néhol tréfás, másutt ismeretterjesztő módon tárják fel az újságírói klubéletet, a szerkesztői feladatokkal járó nehézségeket, vagy éppen a sajtó és olvasóközönség viszonyát, miközben Ady Endre, Gárdonyi Géza, Kaffka Margit, Kosztolányi Dezső, Molnár Ferenc vagy Szép Ernő írásainak is helyet adnak e lapok.

A Budapesti Újságírók Egyesületének Almanachjai a mai kutatók számára a századelő író- és újságíró-társadalmára, illetve működésére vonatkozó, felbecsülhetetlen értékű adattárak. Az újrakiadással az Országos Széchényi Könyvtár és az Argumentum Kiadó elsősorban a 20. század elejének társadalom-, sajtó- és irodalomtörténeti kutatásaihoz kíván hozzájárulni, a kötetek anyaga azonban – reményeink szerint – a „művelt olvasóközönség” érdeklődésére is számot tart.

Sorozatcím
A Budapesti Ujságírók Egyesülete Almanachja
Szerkesztő
Szerdahelyi Sándor
Cím
A Budapesti Újságírók Egyesülete Almanachja. 1908.
Alcím
A Magyar Bohémvilág; Irókról, ujságirókról, szinészekről, poétákról, zenészekről, festőkről, szobrászokról stb.
ISSN
02012510 01908
Kiadó
Argumentum – Országos Széchényi Könyvtár
Kiadás időpontja
2019.06.13.
Kötés
keménytáblás
Oldalszám
596
Formátum
A/5. (140 × 195 mm)