Szűrés
Recenzió
Termék részletek


Magyarország keleti és nyugati határmenti kistérségeinek helyzete és perspektívái a rendszerváltozást követő években

Magyarország keleti és nyugati határmenti kistérségeinek helyzete és perspektívái a rendszerváltozást követő években

Státusz
NEM KAPHATÓ    
Termék ára
10 Ft
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről

Évek fáradtságos kutatásainak kristálytisztára csiszolt eredményét tartja kezében. De nem a belefektetett munka adja igazi értékét e könyvnek, hanem értékes ismeretei a jelen számára! Nem is lehet sikeresebb egy kutatás, minthogy eredményeivel a jelenben élők munkáját segítse a jövő alakításához.

 

Magyarország történelmében fontos időszakhoz érkezett. az európai Unió tagállamaként soha nem látott mértékű fejlesztési forrás felhasználására van lehetőségünk, amely

egyszerre szolgálja a vidéki térségek felemelkedését és a regionális különbségek csökkentését. Ennek szellemében alakultak meg napjainkra azok a helyi közösségek, amelyek lefedik Magyarország vidéki területeit és legfontosabb feladatul, hogy megalkossák vidékfejlesztési stratégiájukat, amely mentén meghatározott források felhasználásával megvalósíthatják önmaguk fejlesztési elképzeléseit és javíthatják lakókörnyezetük minőségét.

 

Ez a kutatás az ország két teljesen eltérő területének alapos elemzésére terjed ki, ezzel mintát szolgáltatva a jelen kor újdonsült vidékfejlesztőinek.

 

Mivel hazánk egyes térségei igen eltérő gazdasági, társadalmi, valamint infrastrukturális hagyományokkal és térszerkezettel jellemezhetőek, ezért fontos, hogy a központi

tervezési segédletek mellett minél több hasznos eredmény lásson napvilágot, amely ismeretet, metodikát, kutatási szemléletet és munkamódszert sugall a 2007–2013-as tervezési időszakhoz.

 

Ajánlom tehát ezt a kiadványt munkatársaim, a vidéki véleményformálók, a vidékért tenni akarók és minden érdeklődő figyelmébe, akiknek a vidékfejlesztés több mint fogalom, akik tettekben, felelősen kívánnak hozzájárulni Magyarország vidéki területeinek fejlődéséhez.

 

Ficsor Ádám

szakállamtitkár

Sorozatcím
Társadalom- és gazdaságföldrajzi tanulmányok 2.
Szerző
Volter Edina
Szerkesztő
Szabó Szabolcs
Cím
Magyarország keleti és nyugati határmenti kistérségeinek helyzete és perspektívái a rendszerváltozást követő években
ISBN
9789634639718
ISSN
17874068
Kiadó
Trefort Kiadó
Kiadás időpontja
2008
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
120
Formátum
B/5. (160 × 235 mm)
Hasonló termékek