Szűrés
Recenzió
Termék részletek


A magyar irodalomtörténet bibliográfiája 10.

A magyar irodalomtörténet bibliográfiája 10.

Termék ára
6 500 Ft
Termék kosárba helyezése
Nincs raktáron
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
1972 óta folyik a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézete, mai nevén az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Irodalomtudományi Intézete vállalkozásában a magyar irodalomtörténet bibliográfiájának összeállítása és megjelentetése. E mostani, tizedik kötet is ugyanazokat a tudományos, elméleti és történeti, illetve kapcsolattörténeti szempontokat veszi alapul, mint elődei, azzal a kivétellel, hogy az A-tól Zs-ig tartó személyi rész, az egyetemes magyar irodalom jegyében, egyetlen betűrendben követi a magyar írók munkásságának hazai és külföldi recepcióját, tekintet nélkül arra, hogy a világ bármely részén, bármelyik országában végzik alkotó tevékenységüket, bármely nyelven és fórumon közlik is a róluk szóló tanulmányokat vagy kritikákat.
A kötet gyűjtőkörének középpontjá­ban az 1996–2000 közötti magyar irodalomtörténet-írás termése áll: a szaktanulmányoktól és cikkektől a monografikus feldolgozásokig, kiegészítve a tudományos igényű kritikai szövegkiadások jegyzékével.
A kötet anyaga a magyar irodalom sokirányú nemzetközi kapcsolatrendszerének, külföldi befogadásának feltárásával is az irodalomtudományi oktatást és kutatást kívánja elősegíteni.
Sorozatcím
A magyar irodalomtörténet bibliográfiája
Cím
A magyar irodalomtörténet bibliográfiája 10.
Alcím
1996–2000
ISBN
9789634467084
Kiadó
Argumentum Kiadó
Kiadás időpontja
2014.01.01
Kötés
keménytáblás
Oldalszám
672
Formátum
B/5.