Szűrés
Recenzió
Termék részletek


Tiberius és a többiek

Tiberius és a többiek

Termék ára
2 700 Ft
Termék kosárba helyezése
Nincs raktáron
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
„Szmodis Jenő írásaiban az az elgondolkodtató és egyben meghökkentő elem található, mely talán csak nyomokban van jelen napjaink színpadán: a már megszokottnak tekinthető abszurd helyzetek szinte reális bemutatása. Úgy tűnik, Szmodis fejtetőre állítja a világot, de aztán észre kell vennünk, hogy a világ már régen a feje tetején áll. Így nagy szükségünk van Szmodis egyedi szemüvegére, látásmódjára, hogy a világot olyannak lássuk, amilyen az valójában.”
(Jordán Tamás)
„A kevés szereplővel gazdaságosan bánik a szerző. Szmodis dramaturgiája két szempontból emlékeztet a Molnár Ferenc-i építkezésre: egyrészt pontossága, pergő volta, másrészt a dialógusok könnyedsége, mondhatósága, és életszerűsége okán.”
(Hernádi Gyula)
„A Tiberius és a többiek a kor alapvető problémáival szembesít. Szmodis e fajsúlyos problémákat a komédia köntösébe öltözteti, ezáltal korunk kis és nagy áru lásait még kötetlenebbül, még leleplezőbben ábrázolhatja.”
(Hankiss Elemér)
„Szmodis Jenő írásai invenciózus, gondolatgazdag írások. A Tiberius vendége mint parabola, a Leszámolás mint szatíra a rendszerváltozás élményeit idézi fel gyilkos iróniával. Az Ultimátumnak és a Hétköznapi gyilkosoknak a privát szféra morális fertőzöttsége a tárgya. Az Őrültek szigete történelemfi lozófi ai parabola olyan emberekről, akik a vegetálásra berendezkedő társadalom elől a bolondokházában találják meg a megfelelő körülményeket az alkotásra, a valós emberi kapcsolatokra. A Palazzo Vendramin lángelmék (Wagner, Liszt, Nietzsche) világába visz sok humorral. E darabok olvasmányként is rendkívül hatásosak.”
(Kulin Ferenc)
Szerző
Szmodis Jenő
Cím
Tiberius és a többiek
Alcím
Hat komédia
ISBN
9789634467755
Kiadó
Argumentum Kiadó
Kiadás időpontja
2018.08.16
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
284
Hasonló termékek