Szűrés
Recenzió
Termék részletek


A dekatlonférfi / Irma / Prokopiosz

A dekatlonférfi / Irma / Prokopiosz
  • A dekatlonférfi / Irma / Prokopiosz

Termék ára
3 100 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről

Három kisregény, három önálló mű. Bár a történetek címadói régi ismerőseink.

 

Mohás Lívia akkor, amikor első családregényét elkezdte, nem gondolta, hogy ebből sorozat lesz, és egyes szereplői az új és új regények fő alakjaiként fognak feltűnni. Ez a búvópatak-jelenség az új történeteknek is sajátja.

 

A dekatlonférfi nem más, mint a Jessze fája Bajnoka. Egy öregedő nő a kisregényben „megkísérli kihallgatásra rendelni emlékeit”. Azt keresi, vajon miért nem sikerült a házasság a dekatlonférfivel. Miben rejlett az irdatlan távolság, ami elválasztotta őket.

 

Irma, a nagynéni, ugyancsak fel-felbukkant már a családregény korábbi köteteiben. Sőt, szerepel A dekatlonférfi történetében is. Most egy valamikori hármas gyilkosság feltételezett eseménysorát, lehetőségét, kényszerét, majd Irma öngyilkosságát elemzi.

 

Prokopiosz az író regényeinek másik vonulatából lépett elő. Találkoztunk már vele a Theodora–Jusztinianusz ikerregényében. Most önálló figurává emelkedett, s az egykori történetíró titkos feljegyzései alapján eleveníti fel az uralkodópár és Prokopiosz kapcsolatát, személyiségét, környezetét.

 

Mindhárom kisregény fő karakterének bemutatása lényegében önvizsgálat, szembenézés a múlttal és a megélt élettel.

Szerző
Mohás Lívia
Cím
A dekatlonférfi / Irma / Prokopiosz
Alcím
Három kisregény
ISBN
9789634466123
Kiadó
Argumentum Kiadó
Kiadás időpontja
2011
Kötés
keménytáblás
Oldalszám
344
Hasonló termékek