Szűrés
Recenzió
Termék részletek


C. Radnitzky. Wiennae

C. Radnitzky. Wiennae
  • C. Radnitzky. Wiennae

Termék ára
10 000 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
A kötet szerzője gyermekkora óta gyűjt. Gyűjt érméket, de legfőképp ismereteket érméi apropóján. Ez a szórakoztató időtöltés adja savát-borsát hobbijának, sőt, így fordulhatott elő, hogy könyve egyetlen érem megismerésére való törekvéséből nőtt ki. Kutakodott, és legtöbb kérdése jó esetben választ, de mindig újabb és újabb kérdéseket eredményezett, mert számtalan érdekességre derülhet fény egyetlen érem kapcsán is! Ezek az apróságok teszik az érméket szépségükön túl érthetővé is. Nem volt abban szándékosság, hogy ezek az eredetileg csupán „kis színes”-nek szánt információk szinte észrevétlenül tették a kötetet egyfajta mesélő történelemkönyvvé. A múltra nyitott kicsiny ablakok végül egész panorámát tárnak az Olvasó elé egy valaha volt birodalom fél évszázadnyi múltjából. Egy olyan múltból, ami egyben a mi múltunk is.

A Carl Radnitzky életművét évekig kutató szerző a neves bécsi éremművész kész érméit gyűjtötte egybe. Minden kutató egy-egy versenyző, aki küzd az enyészettel, ami tárgyakat, adatokat egyként s kitartóan ritkít. Minden (még) létező nyomra rábukkanni s azon végigmenni persze a lehetetlenséggel határos. Törekedni rá viszont kötelesség, ezért hát a kötet az alkotások összegyűjtését és leírását tekintve a teljességre törekszik. Mint katalógus főképp gyűjtőknek, kutatóknak és kereskedőknek íródott, ám képes az éremművészet iránt érdeklődőket is megszólítani. Forgatása nem igényel felkészültséget, előképzettséget, elegendő a kíváncsiság, az, ha az olvasó az érmek szépségéért veszi kézbe a kötetet.
Szerző
Bene Attila
Cím
C. Radnitzky. Wiennae
Alcím
Carl Radnitzky bécsi éremművész élete és alkotásai; Das Leben und die Werke des Wiener Medaillenkünstlers, Carl Radnitzky
ISBN
9789634467496
Kiadó
Argumentum Kiadó – Magyar Numizmatikai Társulat
Kiadás időpontja
2017.01.10
Kötés
keménytáblás
Oldalszám
344 +2 db éremplakát