Szűrés
Recenzió
Termék részletek


Crescit eundo – A Magyar Könyvszemle és a MOKKA-R egyesület füzetei 4.

Crescit eundo – A Magyar Könyvszemle és a MOKKA-R egyesület füzetei 4.

Termék ára
2 600 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Vizkelety Andrásné Ecsedy Judit az Országos Széchényi Könyvtár Könyv- és Művelődéstörténeti Kutatások Osztályának munkatársa. Évtizedek óta a nyomdászat- és könyvtörténet nemzetközileg is elismert, jeles kutatója. Számos nyomda történetének és betűkészletének egyedi feldolgozását követően szintézisbe foglalva is megírta a magyarországi nyomdászat kézműipari korszakának történetét. Útjára indította továbbá az összes hazai nyomda teljes készletét a XVII. század végéig bemutató repertórium-sorozatot. Bibliográfiát állított össze a titkos nyomdahelyű régi magyar könyvekről. Neki köszönhető a XVIII. századi retrospektív nemzeti bibliográfia egyik kiegészítő kötete és készülő pótköteteinek gondozása. Emellett az RMNy-vállalkozás nyomdatörténeti szakértője.

A kötet mottójául egyik kedves nyomdászjelvényének jelmondatát választottuk, amely találóan jellemzi pályáját. A Crescit eundo = Haladva növekszik felirat arra utal, hogy az előmenetel, a mind magasabbra jutás feltétele a fokozatosság.

E kötetbe azon tanítványok, munkatársak, szakemberek tanulmányait gyűjtöttük össze, akik használták, használják munkásságának valamelyik darabját, építenek eredményeire. Az így összeállt, változatos tematikájú kötet tükre annak, hogy milyen sokirányúan hatnak V. Ecsedy Judit kutatásai. Számos írás áll kapcsolatban a nyomdászjelvényen látható szedőszekrénnyel és könyvsajtóval, de – az Ünnepelt személyén kívül – talán legjobban az angyal kezében látható könyv, pontosabban „régi magyar könyv” köti össze őket.
Sorozatcím
A Magyar Könyvszemle és a MOKKA-R egyesület füzetei 4.
Cím
Crescit eundo
Alcím
Tisztelgő tanulmányok V. Ecsedy Judit 65. születésnapjára
ISBN
9789634466390
Kiadó
Argumentum – Országos Széchényi Könyvtár
Kiadás időpontja
2011
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
276
Formátum
B/5.