Szűrés
Recenzió
Termék részletek


Egy konzervatív úr a baloldali zarándokok között – Orosz Levéltári Források Magyarul. A Moszkvai Magyar Levéltári Intézet sorozata 2.

Egy konzervatív úr a baloldali zarándokok között – Orosz Levéltári Források Magyarul. A Moszkvai Magyar Levéltári Intézet sorozata 2.
  • Egy konzervatív úr a baloldali zarándokok között – Orosz Levéltári Források Magyarul. A Moszkvai Magyar Levéltári Intézet sorozata 2.

Termék ára
2 600 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Magyary Zoltán, a 20. század első felének nemzetközi hírű, konzervatív közigazgatás-tudományi professzora 1935 őszén két hónapot töltött a Szovjetunióban. Baloldali kortársaival ellentétben nem politikai zarándoklatra, hanem tanulmányútra indult Moszkvába, a kommunizmus szakrális fővárosába. A sztálini rendszer gyanakvó szellemével összhangban vendéglátói mindvégig megfigyelték, és mintegy százoldalnyi jelentést írtak róla. A nemrég előkerült, eddig ismeretlen, és most magyar fordításban megjelenő dokumentumokból nemcsak Magyaryról és a korabeli szovjet világról rajzolódik ki színes kép, hanem az egész korszakról is.

Babus Antal
Sorozatcím
Orosz Levéltári Források Magyarul. A Moszkvai Magyar Levéltári Intézet sorozata 2.
Szerző
Babus Antal
Szerkesztő
Seres Attila
Cím
Egy konzervatív úr a baloldali zarándokok között
Alcím
Magyary Zoltán szovjetunióbeli útja
ISBN
9789634467182
Kiadó
Argumentum Kiadó – Balassi Intézet – Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára
Kiadás időpontja
2014
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
244
Formátum
A/5.