Szűrés
Recenzió
Termék részletek


Wer mag wohl die junge, schwarzäugige Dame seyn?

Wer mag wohl die junge, schwarzäugige Dame seyn?

Státusz
NEM KAPHATÓ    
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
A tanulmánykötet a régió német tanszékeinek diákjai és oktatói, az egyes németországi kutatóhelyek, valamint a magyar–német kapcsolatok iránt érdeklődő hungarológusok részéről megfogalmazott igénynek tesz eleget: korszerű és színvonalas tanulmánykötetekben kell felmérni a Kárpát-medence eddig elhanyagolt német kultúráját, és be kell építeni ezt a sajátos jelenséget mind a német, mind pedig a helyi nemzeti kultúrák és irodalmak rendszerébe. A fiatal germanisták konferenciájának eredményeképp létrejött kötet módszeresen végigveszi a Kárpát-medence német nyelvű irodalmainak megközelítési problémáit, regionális tagozódását, a többségi irodalmakhoz (magyar, román, szlovák stb.) való viszonyát, valamint áttekinti az esztétikai ítélethozatal mechanizmusát, amely azért nehéz kérdése ennek a filológiának, mert eltérő érdekrendszerek és kultúrák metszéspontjában áll a tárgyául szolgáló kisebbségi irodalom. A kötet a legjelentősebb alkotókat mint paradigmatikus jelenségeket tárgyalja, és végül elméleti következtetéseket von le a modern regionális irodalomtörténet-írás számára.
A kiadvány magas tudományos igényességgel készült, így kitűnően alkalmazható az egyetemi oktatásban és a tudományos tájékozódásban.
Sorozatcím
Budapester Beiträge zur Germanistik 41.
Szerkesztő
Werner Biechele, András F. Balogh
Cím
Wer mag wohl die junge, schwarzäugige Dame seyn?
Alcím
Zuordnungsfragen, Darstellungsprinzipien, Bewertungskriterien der detsch(sprachig)en Literatur in Ostmittel- und Südosteuropa
Nyelv
német
Kiadás időpontja
2002
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
192