Artikelbeschreibung


Crescit eundo – A Magyar Könyvszemle és a MOKKA-R egyesület füzetei 4.

Crescit eundo – A Magyar Könyvszemle és a MOKKA-R egyesület füzetei 4.

-25%
Artikelpreis
2 600 Ft
Aktionspreis: 1 950 Ft
Artikel in Warenkorb legen
Teilen
Funktionen
Kurzbeschreibung
Vizkelety Andrásné Ecsedy Judit az Országos Széchényi Könyvtár Könyv- és Művelődéstörténeti Kutatások Osztályának munkatársa. Évtizedek óta a nyomdászat- és könyvtörténet nemzetközileg is elismert, jeles kutatója. Számos nyomda történetének és betűkészletének egyedi feldolgozását követően szintézisbe foglalva is megírta a magyarországi nyomdászat kézműipari korszakának történetét. Útjára indította továbbá az összes hazai nyomda teljes készletét a XVII. század végéig bemutató repertórium-sorozatot. Bibliográfiát állított össze a titkos nyomdahelyű régi magyar könyvekről. Neki köszönhető a XVIII. századi retrospektív nemzeti bibliográfia egyik kiegészítő kötete és készülő pótköteteinek gondozása. Emellett az RMNy-vállalkozás nyomdatörténeti szakértője.

A kötet mottójául egyik kedves nyomdászjelvényének jelmondatát választottuk, amely találóan jellemzi pályáját. A Crescit eundo = Haladva növekszik felirat arra utal, hogy az előmenetel, a mind magasabbra jutás feltétele a fokozatosság.

E kötetbe azon tanítványok, munkatársak, szakemberek tanulmányait gyűjtöttük össze, akik használták, használják munkásságának valamelyik darabját, építenek eredményeire. Az így összeállt, változatos tematikájú kötet tükre annak, hogy milyen sokirányúan hatnak V. Ecsedy Judit kutatásai. Számos írás áll kapcsolatban a nyomdászjelvényen látható szedőszekrénnyel és könyvsajtóval, de – az Ünnepelt személyén kívül – talán legjobban az angyal kezében látható könyv, pontosabban „régi magyar könyv” köti össze őket.
Serie
A Magyar Könyvszemle és a MOKKA-R egyesület füzetei 4.
Titel
Crescit eundo
Untertitel
Tisztelgő tanulmányok V. Ecsedy Judit 65. születésnapjára
ISBN
9789634466390
Verlag
Argumentum – Országos Széchényi Könyvtár
Ausgabedatum
2011
Bindung
ragasztókötés
Oldalszám
276
Formátum
B/5.