Tisztelt vásárlóink!
A 2020.07.01-én életbelépő változások miatt a belföldi adószámmal rendelkezők (cégek, egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező magánszemélyek, alapítványok, egyesületek, stb.) számára kiállított valamennyi számla adattartalmát be kell küldeni a NAV-nak, az áfatartamtól függetlenül. Ezért kérjük ha ön rendelkezik adószámmal (nem azonos a magánszemélyek adóazonosítójával) a megrendelésen  minden esetben tüntesse fel! Ennek hiányában nem áll módunkban számlát kiállítani, így a megrendelést sem tudjuk teljesíteni. 

Termék részletek


Százéves a Magyar Numizmatikai Társulat

Százéves a Magyar Numizmatikai Társulat

Státusz
NEM KAPHATÓ    
Termék ára
2 500 Ft
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
A 20. század első évében a régi pénzek öt lelkes gyűjtője elhatározta, hogy megteremti a magyar éremgyűjtés, éremkutatás és éremcsere szervezett formáját. Ügyüknek megnyerték a Magyar Nemzeti Múzeum két neves numizmatikusát, akiknek a közreműködésével 1901. május 14-én a Magyar Tudományos Akadémia kistermében megalakult a Magyar Numizmatikai Társulat.
A szerzőpáros a centenáriumra állította össze ezt a könyvet, amelyben a társulat eltelt száz évének történéseit és az események mögött álló személyeket kívánja bemutatni. Külön tárgyalja a könyv a társulat különböző – egymástól jól elhatárolható – korszakait, könyvtárának történetét, majd a gyűjtemény keletkezését, fejlesztését és jelenlegi állapotát mutatja be. Ezután a társulat kiadványainak számbavétele és ismertetése következik, majd az önálló kiadványoké. A továbbiakban az éremkiadásról, árverésekről, csereakciókról és a gyűjtői életről esik szó. A kiadvány önálló részét képezi a társulat mindenkori vezetőségének jegyzéke, a tisztségviselők felsorolása s végül a tagok lajstroma. A könyvet a társulat történetével összefüggő írások válogatott bibliográfiája zárja.
Cím
Százéves a Magyar Numizmatikai Társulat
Alcím
1901–2001
ISBN
9789634461630
Kiadó
Argumentum Kiadó – Magyar Numizmatikai Társulat
Kiadás időpontja
2001
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
324