Sort
Recenzió
Product Details


A magyar irodalomtörténet bibliográfiája 10.

A magyar irodalomtörténet bibliográfiája 10.

Product price
6 500 Ft
Add product to Basket
Out of stock
Share
Functions
Short description
1972 óta folyik a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézete, mai nevén az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Irodalomtudományi Intézete vállalkozásában a magyar irodalomtörténet bibliográfiájának összeállítása és megjelentetése. E mostani, tizedik kötet is ugyanazokat a tudományos, elméleti és történeti, illetve kapcsolattörténeti szempontokat veszi alapul, mint elődei, azzal a kivétellel, hogy az A-tól Zs-ig tartó személyi rész, az egyetemes magyar irodalom jegyében, egyetlen betűrendben követi a magyar írók munkásságának hazai és külföldi recepcióját, tekintet nélkül arra, hogy a világ bármely részén, bármelyik országában végzik alkotó tevékenységüket, bármely nyelven és fórumon közlik is a róluk szóló tanulmányokat vagy kritikákat.
A kötet gyűjtőkörének középpontjá­ban az 1996–2000 közötti magyar irodalomtörténet-írás termése áll: a szaktanulmányoktól és cikkektől a monografikus feldolgozásokig, kiegészítve a tudományos igényű kritikai szövegkiadások jegyzékével.
A kötet anyaga a magyar irodalom sokirányú nemzetközi kapcsolatrendszerének, külföldi befogadásának feltárásával is az irodalomtudományi oktatást és kutatást kívánja elősegíteni.
Serial
A magyar irodalomtörténet bibliográfiája
Title
A magyar irodalomtörténet bibliográfiája 10.
Subtitle
1996–2000
ISBN
9789634467084
Publisher
Argumentum Kiadó
Date of issue
2014.01.01
Binding
keménytáblás
Oldalszám
672
Formátum
B/5.