Filter
Serial
Author
Editor
Title
Subtitle
Publisher
Sort
Recenzió

Geography, biology

Main category >Geography, biology

Sort by:

Agrárvilág Magyarországon. 1848–2004
Reprezentatív kötet, amely sokoldalúan mutatja be a magyar mezőgazdaságban végbement változásokat a jobbágyfelszabadítástól az európai uniós csatlakozás küszöbéig. 
4 900 Ft
Amerika regionális földrajza   [NEM KAPHATÓ]
Amerika regionális földrajza
 
3 800 Ft
Az éltető víz titkai   [NEM KAPHATÓ]
Az éltető víz titkai
 
3 900 Ft
  Magyarország keleti és nyugati határmenti kistérségeinek helyzete és perspektívái a rendszerváltozást követő években

Évek fáradtságos kutatásainak kristálytisztára csiszolt eredményét tartja kezében. De nem a belefektetett munka adja igazi értékét e könyvnek, hanem értékes ismeretei a jelen számára! Nem is lehet sikeresebb egy kutatás, minthogy eredményeivel a jelenben élők munkáját segítse a jövő alakításához.

 

Magyarország történelmében fontos időszakhoz érkezett. az európai Unió tagállamaként soha nem látott mértékű fejlesztési forrás felhasználására van lehetőségünk, amely

egyszerre szolgálja a vidéki térségek felemelkedését és a regionális különbségek csökkentését. Ennek szellemében alakultak meg napjainkra azok a helyi közösségek, amelyek lefedik Magyarország vidéki területeit és legfontosabb feladatul, hogy megalkossák vidékfejlesztési stratégiájukat, amely mentén meghatározott források felhasználásával megvalósíthatják önmaguk fejlesztési elképzeléseit és javíthatják lakókörnyezetük minőségét.

 

Ez a kutatás az ország két teljesen eltérő területének alapos elemzésére terjed ki, ezzel mintát szolgáltatva a jelen kor újdonsült vidékfejlesztőinek.

 

Mivel hazánk egyes térségei igen eltérő gazdasági, társadalmi, valamint infrastrukturális hagyományokkal és térszerkezettel jellemezhetőek, ezért fontos, hogy a központi

tervezési segédletek mellett minél több hasznos eredmény lásson napvilágot, amely ismeretet, metodikát, kutatási szemléletet és munkamódszert sugall a 2007–2013-as tervezési időszakhoz.

 

Ajánlom tehát ezt a kiadványt munkatársaim, a vidéki véleményformálók, a vidékért tenni akarók és minden érdeklődő figyelmébe, akiknek a vidékfejlesztés több mint fogalom, akik tettekben, felelősen kívánnak hozzájárulni Magyarország vidéki területeinek fejlődéséhez.

 

Ficsor Ádám

szakállamtitkár

 
10 Ft

Sort by: