Sort
Recenzió
Product Details


Csigalassúsággal

Csigalassúsággal

Status
NEM KAPHATÓ    
Product price
1 700 Ft
Share
Functions
Short description
Bujdosó Alpár neve összefonódott a Magyar Műhellyel. Évtizedek óta a Magyar Műhely bécsi szerkesztője.

Vizuális költő – jellemezhetjük röviden. De ha grafikusnak nevezzük, akkor is pontosak vagyunk. Nemcsak a Magyar Műhelynél megjelent köteteiben (Zárt világ, 1972; 1 és 2 között az Erzsébet hídon – szövegmontázs – 1980; Irreverzibilia zeneon – vers és képvers – 1985; Vetített irodalom, 1993; Avantgárd /és/ irodalomelmélet, 2000), de kiállításon is láthattuk/ták/ alkotásait: Utrecht, Budapest.

Meglehetősen kiforrott, kiteljesedett alkotói pályája csak szűk – mondhatnánk: szakmai – körben ismeretes itthon. Bár követői voltak/vannak. Új kötetével – lényegében 1993 és 1998 között készült alkotásaival – szeretne itt is porondra lépni. Jól komponált, dinamikus kötet ez. Az első része vizuális költészet, érdekes, szellemes, meghökkentő képszövegei és szövegképei mögött gondolati mélység, sűrűség rejlik. A másik része tanulmány, persze olyan Bujdosó-féle tanulmányok; aforisztikus, olykor groteszk okfejtések rólunk, sorsunkról, s ami számára oly fontos: a szöveg szerepéről a vizuális irodalomban – vagyis annak elméleti feltérképezése, amit maga is művel.

Bujdosónak meggyőződése, hogy „halálában is lüktet az írás”, még akkor is, ha olykor úgy érzi: „faragott homokra írom képeimet”.
Author
Bujdosó Alpár
Title
Csigalassúsággal
ISBN
978963446212x
Publisher
Argumentum Kiadó
Date of issue
2002
Binding
ragasztókötés
Oldalszám
144
Similar products