Sort
Recenzió
Product Details


A MOKKA-R egyesület 2007. december 17-i felolvasóülésének anyaga – A Magyar Könyvszemle és a MOKKA-R egyesület füzetei 1.

A MOKKA-R egyesület 2007. december 17-i felolvasóülésének anyaga – A Magyar Könyvszemle és a MOKKA-R egyesület füzetei 1.

Product price
2 100 Ft
Add product to Basket
Out of stock
Share
Functions
Short description
A könyvtörténet mint a művelődéstörténet szinte minden területével érintkező tudomány iránti megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően a Magyar Könyvszemle című folyóirat már nem tud helyet adni minden ilyen témájú dolgozatnak. Ezért a Magyar Országos Közös Katalógus Egyesület régi könyves tagozatával összefogva a lap olyan füzetsorozat közreadását határozta el, melynek egyes kötetei a magyarországi könyv történetét tárgyalják. A jelen füzet a MOKKA-R Egyesület 2007. december 17-i felolvasóülésének anyagát adja az érdeklődők kezébe. Az öt előadás (Viskolcz Noémi, Oláh Róbert, V. Ecsedy Judit, Simon Melinda és Varsányi Krisztina részéről) végigköveti Matthaeus Cosmerovius, a magyarok bécsi nyomdásza 17. századi működését, áttekinti Püspöki Süllye János, a 1718. század fordulóján élt református pap könyvtárát, bemutatja a 18. századi magyarországi nyomdász- és kiadói jelvényeket, a magvető alakjának felbukkanásait a nyomdászjelvényeken, illetve az első periodikusan megjelenő hírhordozókat. A névmutatóval záródó kötet kimondottan szakemberek, könyv-, művelődés- és irodalomtörténészek olvasmánya.
Serial
A Magyar Könyvszemle és a MOKKA-R egyesület füzetei 1.
Title
A MOKKA-R egyesület 2007. december 17-i felolvasóülésének anyaga
ISBN
9789632005492
Publisher
Argumentum – Országos Széchényi Könyvtár
Date of issue
2009
Binding
ragasztókötés
Oldalszám
160
Formátum
B/5.