Sort
Recenzió
Product Details


Egy konzervatív úr a baloldali zarándokok között – Orosz Levéltári Források Magyarul. A Moszkvai Magyar Levéltári Intézet sorozata 2.

Egy konzervatív úr a baloldali zarándokok között – Orosz Levéltári Források Magyarul. A Moszkvai Magyar Levéltári Intézet sorozata 2.
  • Egy konzervatív úr a baloldali zarándokok között – Orosz Levéltári Források Magyarul. A Moszkvai Magyar Levéltári Intézet sorozata 2.

Product price
2 600 Ft
Add product to Basket
Share
Functions
Short description
Magyary Zoltán, a 20. század első felének nemzetközi hírű, konzervatív közigazgatás-tudományi professzora 1935 őszén két hónapot töltött a Szovjetunióban. Baloldali kortársaival ellentétben nem politikai zarándoklatra, hanem tanulmányútra indult Moszkvába, a kommunizmus szakrális fővárosába. A sztálini rendszer gyanakvó szellemével összhangban vendéglátói mindvégig megfigyelték, és mintegy százoldalnyi jelentést írtak róla. A nemrég előkerült, eddig ismeretlen, és most magyar fordításban megjelenő dokumentumokból nemcsak Magyaryról és a korabeli szovjet világról rajzolódik ki színes kép, hanem az egész korszakról is.

Babus Antal
Serial
Orosz Levéltári Források Magyarul. A Moszkvai Magyar Levéltári Intézet sorozata 2.
Author
Babus Antal
Editor
Seres Attila
Title
Egy konzervatív úr a baloldali zarándokok között
Subtitle
Magyary Zoltán szovjetunióbeli útja
ISBN
9789634467182
Publisher
Argumentum Kiadó – Balassi Intézet – Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára
Date of issue
2014
Binding
ragasztókötés
Oldalszám
244
Formátum
A/5.