Sort
Recenzió
Product Details


Gál István életműve

Gál István életműve

Status
NEM KAPHATÓ    
Product price
1 700 Ft
Share
Functions
Short description
Gál István irodalomtörténész életművének bibliográfiai összegzése régóta váratott magára. Barátai, pályatársai többször biztatták, foglalja kötetekbe szerteágazó kutatásainak eredményeit. A múlt évi kettős évforduló – születésének 90., halálának 20. évfordulója – újabb figyelmeztetés volt az utókornak, hogy munkásságát összegezze.
Három nagy kutatási területe korán körvonalazódott. Huszonkét éves bölcsészhallgató volt, amikor megindította „közép-európai humanista” folyóiratát, az Apollót. A magyarságnak a szomszéd népekkel való történelmi és kulturális kapcsolatait több tanulmányban dolgozta fel. Doktori disszertációja Babits és az angol irodalom címmel jelent meg. Az angol–magyar kapcsolatok kutatása mellett egyre többet foglalkozott diákkora óta eszménye, Babits Mihály munkásságával.
A bibliográfia a teljesség igényével igyekszik feltárni Gál István életművét. Regisztrálja önálló kötetekben megjelent műveit, lapokban és folyóiratokban publikált tanulmányait, adat- és szövegközléseit, cikkeit, ismertetéseit, fordításait, az általa és vele készített interjúkat. A bibliográfia fő fejezeteit betűrendes címmutató, műfaji mutató, névmutató, illetve forrásjegyzék egészíti ki.
Title
Gál István életműve
Subtitle
Bibliográfia
ISBN
9789634462446
Publisher
Argumentum Kiadó
Date of issue
2003
Binding
ragasztókötés
Oldalszám
186