Sort
Recenzió
Product Details


Megroppan a világrend 2.

Megroppan a világrend 2.

Product price
2 500 Ft
Add product to Basket
Out of stock
Share
Functions
Short description
Az Egy emberibb világért alapítvány három konferenciát rendezett ugyanazon a címen: „Megroppan a világrend”. 

A 2013-ban megtartott első rendezvény idején többen is felhúzták a szemöldöküket, értetlenségüknek adva kifejezést a cím olvastán. Miért is rendült volna meg a világrend, ha a közgazdászok és más elemzők egész sora állítja, hogy a 2008-ban kirobbant gazdasági válságnak vége van, vagy legalább a végéhez közeledik?

A második, 2014-es konferencia idejére az értetlenség már-már eltűnt, hogy a következő és egyben az utolsó rendezvénynek az előbbiekkel azonos címe már természetesnek tűnjön.

Ez, a második kötet a 2014-es és a 2015-ös konferencia előadásait tartalmazza.

Pesszimisták voltak a szervezők és az előadók? Vagy inkább realisták? Az események döntötték el, hogy – sajnos – realisták voltak. Az alapítvány több konferenciát nem szervez, de vélhetően lesznek mások, akik feladatuknak vélik, hogy amennyire lehetséges, feltérképezzék az emberlakta világ adott állapotát. Csak kívánni lehet, hogy találjanak más, biztatóbb címet eszmecseréjüknek.

Ezen a helyen a szerző fotóját és az érdemeit felsorakoztató szöveget szokás elhelyezni. Ennek a kötetnek azonban tíz szerzője van, úgyhogy erre a meg oldásra nincs lehetőség.

E helyett állítható viszont, hogy a kötet valamennyi szerzője kvalifikált tudós, szakmájában elmélyült kutató, akár a közgazdaság, akár a politológia vagy éppenséggel a Föld valamely nagy-régiójának, államának, esetleg elvi, hitbeli meghatározójának az ismerője.

Ha valaki, bárki hozzájuk fordul ismereteinek kitágítása, elmélyítése érdekében, nem fog csalódni.
Title
Megroppan a világrend 2.
Subtitle
A nagyhatalmak úton egy új világ felé
ISBN
9789634467670
Publisher
Argumentum Kiadó
Date of issue
2016
Binding
ragasztókötés
Oldalszám
216