Sort
Recenzió
Product Details


Tükrök. Írások a 60 éves Vass Csaba tiszteletére

Tükrök. Írások a 60 éves Vass Csaba tiszteletére

Status
NEM KAPHATÓ    
Product price
2 600 Ft
Share
Functions
Short description

„Vass Csaba szétválaszthatatlan összefüggésben látja és láttatja a gazdaság, a hatalmi szerkezetek, a politikai intézményrendszer, a kultúra, a nyelv és a szubjektumok által teremtett spirituális valóságok világát. Elemzései következésképpen éppúgy támaszkodnak a közgazdaságtan, a politológia és a szociológia, miként a kulturális antropológia, nyelvfilozófia, az ismeretelmélet és az értékelmélet eredményeire. Vizsgálódásainak középpontjában a jelenkor áll. Persze a jelen, a globalitás korszaka az ő felfogásában nemcsak azért nem tanulmányozható önmagában, mert valamilyen módon minden korszak magán viseli előzményeinek lenyomatát, hanem mert a mi nemzedékünk életében különös szerepe van a közelmúltnak. Itt olyan korszakváltásról volt szó, amelyben az új nem a régi romjaira épült, hanem tovább rombolta a régi alapjait is.” (Kulin Ferenc)

 

Ebben a kötetben olyan politikusok, bölcsészek és társadalomtudósok köszöntik a 60 esztendős Vass Csabát, akik sokat tanultak az ő műveiből, s korszakváltó politikusi tevékenységének is tanúi lehettek.

Author
Alexa Károly, Andrásfalvy Bertalan, Baji Lázár Imre, Bogár László, Czakó Gábor, Ifj. Fekete Gyula, Gabriella Józsa, Gazsó Ferenc, Eff Lajos, Elek István, Kovács György, Kulin Ferenc, Lengyel Balázs, Pethő Bertalan, Pozsgay Imre, Prihoda Eszter, Rácz Árpád, Rockenbauer Antal, Szegő Szilvia, Tellér Gyula, Tóth Zoltán József, Vassné Bense Ildikó, Zelnik József
Editor
Németh László
Title
Tükrök
Subtitle
Írások a 60 éves Vass Csaba tiszteletére
ISBN
9789634464884
Publisher
Trefort Kiadó
Date of issue
2008
Binding
ragasztókötés
Oldalszám
252
Formátum
B/5. (160 × 235 mm)