Filter
Serial
Author
Editor
Title
Subtitle
Publisher
Sort
Recenzió

Pedagogy, Psychology

Main category >Pedagogy, Psychology

Sort by:

prev
12
next

  Iskolapszichológia 18. – Tanulási zavarok korrekciója és személyiségfejlesztés

Ha egy tantestületben folytatott beszélgetés, nevelési értekezlet, vagy módszertani előadás során érdekfeszítő és izgalmas vitát szeretnénk provokálni, vagy esetleg újra felkelteni, a „tanulási zavarok” témakörét kezdem feszegetni. Az iskolai teljesítmény zavaroknak ez a speciális köre szinte minden pedagógust érint. Szíves fogadtatásra talál a probléma elméleti megközelítése, az ehhez kapcsolódó hazai kutatás eredményeinek ismertetése. Ezen túl viszont – mindig, mindenhol – azonnali konkrét tanácsot, segítséget kérnek. Szerencsére a szakirodalom ebben a témában egyre bőségesebb, és ez segíthet az érintett gyermekek adekvát fejlesztésében. E kötet célja, hogy kézikönyvként használható legyen a készségfejlesztő kiscsoport megszervezésénél és vezetésénél. Remélem a gyakorlatok részletes leírása technikailag is érthetőbbé teszi a feladatokat, az egyes jegyzőkönyvekből közölt részletek pedig a feladathelyzeteket, a bennük rejlő variációs lehetőségeket érzékeltetik. A pszichológiai értelemben vett csoportvezetés szakmai kérdéseiről itt csak a szükséges minimálszinten van szó, mivel a még érintetlenek számára ez a keret úgysem elegendő (esetleg megtévesztő), a már kiképzettek számára pedig szükségtelen, hogy itt is újra olvassák, amit máshol megtanultak.

 
1 200 Ft
Komplex prevenciós óvodai program

A többszerzős kézikönyv szakmai zsűri által minősített, országosan választható óvodai program pedagógiai-pszichológiai elméletét és módszertani gyakorlatát tartalmazza. Alkalmazása lehetővé teszi az óvodapedagógus számára a potenciális iskolai zavarok korai felismerését, prevencióját és egyben a korai tehetséggondozást is. Gyakorlata országosan elterjedt. Ezért kézikönyvként szolgál az óvodai nevelés gyakorlatában, tananyag az óvó- és tanítóképzésben, a pszichológus alap- és szakirányú továbbképzésben valamint a pedagógus szakvizsgával záruló továbbképzésben.

 
2 900 Ft
Korai személyiségfejlődés és énfunkció
A könyv előszavából: Aki forgatja majd a könyvet, kétfajta hatást és egy sajátos törekvést fog felismerni, vagy arra ismer rá a munkámban. Az egyik a pszichoanalízisé, amely klasszikusaival és modern irányzataival áthatja gondolkodásomat, ahogyan áthatja a magyar pszichológiát és talán túlzás nélkül állítható a magyar kultúrát. A pszichoanalízis fejlődik és változik. Freud műve nem statikus szöveg, hanem folytonosan módosuló gondolatok készlete, amely egy mindenkori dialógus kontextusában ala... 
3 500 Ft
Környezeti nevelés a középiskolában
 
2 600 Ft
Közös élmények fonalán   [NEM KAPHATÓ]
Közös élmények fonalán
 
2 200 Ft

prev
12
next

Sort by: