Szűrés
Recenzió
Termék részletek


Tükrök. Írások a 60 éves Vass Csaba tiszteletére

Tükrök. Írások a 60 éves Vass Csaba tiszteletére

Státusz
NEM KAPHATÓ    
Termék ára
2 600 Ft
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről

„Vass Csaba szétválaszthatatlan összefüggésben látja és láttatja a gazdaság, a hatalmi szerkezetek, a politikai intézményrendszer, a kultúra, a nyelv és a szubjektumok által teremtett spirituális valóságok világát. Elemzései következésképpen éppúgy támaszkodnak a közgazdaságtan, a politológia és a szociológia, miként a kulturális antropológia, nyelvfilozófia, az ismeretelmélet és az értékelmélet eredményeire. Vizsgálódásainak középpontjában a jelenkor áll. Persze a jelen, a globalitás korszaka az ő felfogásában nemcsak azért nem tanulmányozható önmagában, mert valamilyen módon minden korszak magán viseli előzményeinek lenyomatát, hanem mert a mi nemzedékünk életében különös szerepe van a közelmúltnak. Itt olyan korszakváltásról volt szó, amelyben az új nem a régi romjaira épült, hanem tovább rombolta a régi alapjait is.” (Kulin Ferenc)

 

Ebben a kötetben olyan politikusok, bölcsészek és társadalomtudósok köszöntik a 60 esztendős Vass Csabát, akik sokat tanultak az ő műveiből, s korszakváltó politikusi tevékenységének is tanúi lehettek.

Szerző
Alexa Károly, Andrásfalvy Bertalan, Baji Lázár Imre, Bogár László, Czakó Gábor, Ifj. Fekete Gyula, Gabriella Józsa, Gazsó Ferenc, Eff Lajos, Elek István, Kovács György, Kulin Ferenc, Lengyel Balázs, Pethő Bertalan, Pozsgay Imre, Prihoda Eszter, Rácz Árpád, Rockenbauer Antal, Szegő Szilvia, Tellér Gyula, Tóth Zoltán József, Vassné Bense Ildikó, Zelnik József
Szerkesztő
Németh László
Cím
Tükrök
Alcím
Írások a 60 éves Vass Csaba tiszteletére
ISBN
9789634464884
Kiadó
Trefort Kiadó
Kiadás időpontja
2008
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
252
Formátum
B/5. (160 × 235 mm)