Tisztelt vásárlóink!
A 2020.07.01-én életbelépő változások miatt a belföldi adószámmal rendelkezők (cégek, egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező magánszemélyek, alapítványok, egyesületek, stb.) számára kiállított valamennyi számla adattartalmát be kell küldeni a NAV-nak, az áfatartamtól függetlenül. Ezért kérjük ha ön rendelkezik adószámmal (nem azonos a magánszemélyek adóazonosítójával) a megrendelésen  minden esetben tüntesse fel! Ennek hiányában nem áll módunkban számlát kiállítani, így a megrendelést sem tudjuk teljesíteni. 

Termék részletek


Az Eötvös Collegium és a magyar irodalomtörténet

Az Eötvös Collegium és a magyar irodalomtörténet

Státusz
NEM KAPHATÓ    
-25%
Termék ára
1 100 Ft
Akció: 825 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Az Eötvös József Collegium 2002. szeptember 26-án tudományos konferenciát rendezett a Collegiumnak a magyar irodalomtudományban betöltött szerepéről. A konferencia előadásai jelezték azokat a területeket, amelyek a Collegium tevékenységének irányait meghatározták. Az irodalom és a társművészetek művelése és kutatása együtt formálták a collegistákat: Kodály Zoltán, Balázs Béla, Horváth János, Laczkó Géza, Gyergyai Albert, Keresztury Dezső és Sőtér István a művészetet és a tudományt is méltán képviselték. Az európai kultúra egyik hagyományos központjához, Párizshoz már megalakulásakor kötődött az Eötvös Collegium, ezért az École Normale Supérieure-rel való kapcsolat természetes témája volt a tanácskozásnak. Így alakult ki a konferencia – és e kötet – három szakterülete: Irodalomszemléletek a Collegiumban; A francia kapcsolat; A Collegium és a művészetek.
A konferencia jellegének megfelelően ez a kötet is csak figyelemfelkeltő célú. Az Eötvös Collegiumnak a magyar művelődésben betöltött szerepére emlékeztet néhány irodalomtörténeti példával. Ezt a következő években más szakterületek tanácskozásai és kötetei követik majd.
Cím
Az Eötvös Collegium és a magyar irodalomtörténet
Alcím
Tanulmányok
ISBN
9789634462529
Kiadó
Argumentum Kiadó
Kiadás időpontja
2003
Kötés
ragasztókötés
Oldalszám
196