Sort
Recenzió
Product Details


Tiberius és a többiek

Tiberius és a többiek

Product price
2 700 Ft
Add product to Basket
Out of stock
Share
Functions
Short description
„Szmodis Jenő írásaiban az az elgondolkodtató és egyben meghökkentő elem található, mely talán csak nyomokban van jelen napjaink színpadán: a már megszokottnak tekinthető abszurd helyzetek szinte reális bemutatása. Úgy tűnik, Szmodis fejtetőre állítja a világot, de aztán észre kell vennünk, hogy a világ már régen a feje tetején áll. Így nagy szükségünk van Szmodis egyedi szemüvegére, látásmódjára, hogy a világot olyannak lássuk, amilyen az valójában.”
(Jordán Tamás)
„A kevés szereplővel gazdaságosan bánik a szerző. Szmodis dramaturgiája két szempontból emlékeztet a Molnár Ferenc-i építkezésre: egyrészt pontossága, pergő volta, másrészt a dialógusok könnyedsége, mondhatósága, és életszerűsége okán.”
(Hernádi Gyula)
„A Tiberius és a többiek a kor alapvető problémáival szembesít. Szmodis e fajsúlyos problémákat a komédia köntösébe öltözteti, ezáltal korunk kis és nagy áru lásait még kötetlenebbül, még leleplezőbben ábrázolhatja.”
(Hankiss Elemér)
„Szmodis Jenő írásai invenciózus, gondolatgazdag írások. A Tiberius vendége mint parabola, a Leszámolás mint szatíra a rendszerváltozás élményeit idézi fel gyilkos iróniával. Az Ultimátumnak és a Hétköznapi gyilkosoknak a privát szféra morális fertőzöttsége a tárgya. Az Őrültek szigete történelemfi lozófi ai parabola olyan emberekről, akik a vegetálásra berendezkedő társadalom elől a bolondokházában találják meg a megfelelő körülményeket az alkotásra, a valós emberi kapcsolatokra. A Palazzo Vendramin lángelmék (Wagner, Liszt, Nietzsche) világába visz sok humorral. E darabok olvasmányként is rendkívül hatásosak.”
(Kulin Ferenc)
Author
Szmodis Jenő
Title
Tiberius és a többiek
Subtitle
Hat komédia
ISBN
9789634467755
Publisher
Argumentum Kiadó
Date of issue
2018.08.16
Binding
ragasztókötés
Oldalszám
284
Similar products